november, 2021

13nov10:0015:00FeaturedKick Out Zwarte Piet Demonstratie Breda #BredaWaarBlijfJe?Het wegkijken van anti-zwart racisme en het faciliteren en het vergoelijken van racistische stereotypering in Breda is voor KOZP reden om op zaterdag 13 november 2021 een landelijke demonstratie te organiseren bij de intocht in het Bredase park Valkenberg.

Event Details

Kick Out Zwarte Piet Demonstratie Breda #BredaWaarBlijfJe?

Aankondiging nieuwe demonstratie in Breda
Gemeente Breda faciliteert dit jaar wederom een racistisch feestje; dit keer gevierd als heus evenement in park Valkenberg. Sinterklaascomité Breda laat telefonisch aan KOZP weten dat zij hun mening baseren op de extreemrechtse organisatie Sint en Pietengilde. Zij kunnen zich er nog steeds niet toe brengen om naar de racistische ervaringen van Zwarte mensen te luisteren; naar mensen die racisme aan den lijve ondervinden. Dit, ondanks de informatie die hen het afgelopen jaar is aangereikt én de stadsgesprekken die zijn gevoerd. Verschillende pogingen van de lokale groep van KOZP, Breda Kan Het, om bij te dragen aan een duurzame oplossing worden structureel genegeerd. 

Na dreiging van Gemeente Breda om subsidie voor het intochtcomité stop te zetten zolang zij geen inclusieve Sinterklaasviering konden waarborgen, heeft het intochtcomité een schijnoplossing gebruikt om de subsidie te kunnen behouden en tevens een racistisch karikatuur in stand te houden. Het intochtcomité heeft de grijze Piet geïntroduceerd, samen met andere steden waaronder Venlo, Dordrecht en Leeuwarden. De laatste twee hebben van deze absurde oplossing afgezien, maar Breda blijft vasthouden aan een oplossing die duidelijk geen afstand neemt van het probleem, maar eerder het probleem bagatelliseert. Zie hier onze verklaring van vorig jaar m.b.t. grijze Piet: Kick Out Zwarte (en grijze) Piet: Fifty shades of NEE!

Wij vinden deze situatie in een stad als Breda verbijsterend, omdat Zwarte mensen in Breda veel last ondervinden van racisme. Een schrijnend voorbeeld hiervan was de gewelddadige aanval op een kapperszaak in de wijk Tuinzigt nadat er een intocht met zwarte pieten door de wijk ging. 

Wij eisen zichtbare verandering
KOZP eist zichtbare verandering van de racistische figuur Zwarte Piet. Zolang deze verandering op zich laat wachten, blijven wij de aandacht opeisen door middel van vreedzaam protest bij Sinterklaasintochten in Nederland. 

Het wegkijken van anti-zwart racisme en het faciliteren en het vergoelijken van racistische stereotypering in Breda is voor KOZP reden om op zaterdag 13 november 2021 een landelijke demonstratie te organiseren bij de intocht in het Bredase park Valkenberg. 

Onze demonstratie is gericht aan:
– de racistische karikatuur Zwarte, Grijze en Bruine Piet
– de gemeente Breda die subsidie verleent aan een evenement dat
kinderen blootstelt aan racisme.
– alle sponsoren die deze uiting van racisme mogelijk maken
– het aanwezige publiek dat juichend een racistisch feestje meeviert.

Kick Out Zwarte Piet roept iedereen die het belang van een inclusief Sinterklaasfeest inziet om op zaterdag 13 november 2021 naar Breda te komen en samen met ons te demonstreren. Neem borden en spandoeken mee. Samen staan we sterker en samen zijn we luider.

VEILIGHEID IS BELANGRIJK

  • Hou rekening met de 1,5 meter afstand
  • Voel je je grieperig, blijf dan aub thuis
  • Reis samen en maak gebruik van het buddy-systeem.

CHECKLIST:

  • Neem je ID mee.
  • Neem desgewenst een gezichtsmasker mee. ( respecteer elkaars wensen hierover)
  • Volg instructies op van de autoriteiten.
  • Je mag politieambtenaren filmen. Film horizontaal en belemmer de wetshandhaving niet. Blijf rustig in het contact met politie. Lees wat je rechten zijn op: https://controlealtdelete.nl/ken-je-rechten
  • Zorg dat je mobiele telefoon opgeladen is (neem eventueel ook een powerbank mee)

SPECIFIEKE INFORMATIE
Specifieke informatie met betrekking tot tijd, locatie en vervoer volgt.

Officiele #hashtags en tags:
#10jaarZwartePietisracisme 
#kozp
#BredaWaarBlijfJe?
#grijzepietisracisme
#fiftyshadesofnee
#Bredakanhet

more

Time

(Saturday) 10:00 - 15:00

Location

Breda

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant