november, 2021

14nov12:0019:00Kick Out Zwarte Piet Demonstratie Volendam | #VolendamWaarBlijfJe?Kick Out Zwarte Piet roept iedereen die het belang van een inclusief Sinterklaasfeest inziet om op 14 november 2021 naar Volendam te komen en samen met ons te demonstreren.

Event Details

Kick Out Zwarte Piet Demonstratie Volendam | #VolendamWaarBlijfJe?

Ieder kind en volwassene die in Nederland woont heeft recht op een veilige en inclusieve samenleving. Dat is het standpunt van Kick Out Zwarte Piet en steeds meer Nederlanders: De laatste peilingen laten zien dat inmiddels de meerderheid van de Nederlanders een Sinterklaasfeest wil zonder zwarte Piet. Maar we zijn er nog niet, daarom doen wij een dringend beroep op je om ook dit jaar samen met ons een krachtige stem voor verandering te laten horen. 

Terwijl de ene na de andere gemeente in Nederland (door voortschrijdend inzicht) overgaat tot een inclusieve sinterklaasintocht, blijven een aantal gemeenten achter. Veel (kleine) gemeenten denken echter nog steeds dat het prima is als zij wel zwarte Pieten gebruiken bij de intocht. ‘Traditioneel’, noemen ze dat meestal eufemistisch. Zij blijven de racistische karikatuur faciliteren en houden zo zwarte piet financieel aan de beademing. 

Een van die (kleinere) gemeenten die maar geen afscheid kan nemen van het ‘traditionele’ racistische stereotype zwarte Piet is Volendam. Ook dit jaar zijn er weer zwarte Pieten (en grijze pieten) bij de intocht, gesubsidieerd door de gemeente en gesponsord door een lange lijst lokale ondernemingen. Voor Kick Out Zwarte Piet reden om een landelijke demonstratie op 14 november te houden in Volendam. Doe je mee?!

Onze demonstratie is gericht aan:
– de racistische karikatuur Zwarte Piet
– de gemeente Edam-Volendam die subsidie verleent aan een evenement dat 
kinderen blootstelt aan racisme.
– alle sponsoren die deze uiting van racisme mogelijk maken
– het aanwezige publiek dat juichend een racistisch feestje meeviert.
– alle bekende Volendammers die hun platform niet gebruiken om zich uit te 
spreken tegen het racisme in hun dorp maar wel profiteren van (muzikale) 
invloeden uit de zwarte gemeenschappen.

Kick Out Zwarte Piet roept iedereen die het belang van een inclusief Sinterklaasfeest inziet om op 14 november 2021 naar Volendam te komen en samen met ons te demonstreren. Neem borden en spandoeken mee. Samen staan we sterker en samen zijn we luider.

Maak of ! #VolendamWaarBlijfJe? 

VEILIGHEID IS BELANGRIJK
– Hou rekening met de 1,5 meter afstand
– Voel je je grieperig, blijf dan aub thuis
– Reis samen en maak gebruik van het buddy-systeem.

CHECKLIST:
– Neem je ID mee.
– Neem een gezichtsmasker mee. ( respecteer elkaars wensen hierover)
– Volg instructies op van de autoriteiten.
– Je mag politieambtenaren filmen. Film horizontaal en belemmer de wetshandhaving niet. Blijf rustig in het contact met politie. Lees wat je rechten zijn op: https://controlealtdelete.nl/ken-je-rechten
– Zorg dat je mobiele telefoon opgeladen is (neem eventueel ook een powerbank mee)

VERVOER
Volendam is te bereiken met de bus. 
Vanaf Amsterdam Centraal gaat de volgende EBS Bus richting Volendam Centrum: 316  
Deze bus vertrekt elk kwartier vanaf Amsterdam Centraal (IJ-Zijde). De rit duurt totaal een half uur. Je kan uitstappen bij bushalte Volendam Centrum, dit is direct naast de Parkeerplaats tegenover Volendams Museum/Restaurant. Specifieke informatie met betrekking tot tijd en locatie volgt.

Officiele #hashtags en tags:  
#10jaarZwartePietisracisme
#kozp
#VolendamWaarBlijfJe?
#grijzepietisracisme
#VolendamKanHet Minder weergeven

more

Time

(Sunday) 12:00 - 19:00

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant